(function(a,l,b,c,r,s){ _nQc=c,r=a.createElement(l),s=a.getElementsByTagName(l)[0]; r.async=1; r.src=l.src=("https:"==a.location.protocol?"https://":"http://")+b; s.parentNode.insertBefore(r,s);}) (document,"script","serve.albacross.com/track.js","89684244");

RKI varsel og registrering

Der er en række regler omkring RKI varsel og registrering, som du skal overholde. I dette indlæg vil jeg fokusere på selve processen omkring RKI varslingen og give dig en konkret skabelon til en RKI varsling. Det er vigtigt, at du kun "truer" med RKI, hvis du har et samarbejde med Experian A/S. Du bør altid tjekke din RKI varsel med din kontaktperson hos Experian A/S og følge deres vejledning. Jeg har lavet en kort video supplerende til denne artikel: [embed]https://youtu.be/WMKpJN2oJhI[/embed] Anvender du det flow, jeg tidligere har anbefalet, kunne processen se ud som følgende:
  • 6 dage efter faktura forfald: Rykker 1 samt inkassovarsel (rykker 1 ud af 3 ift. RKI)
  • 16 dage efter faktura forfald: Inkassobrev (rykker 2 ud af 3 ift. RKI)
  • 26 dage efter faktura forfald: RKI varsling (rykker 3 ud af 3 ift. RKI)
 • 41 dage efter faktura forfald: RKI foretager selve registreringen
Nogle dage efter debitor er blevet registreret, vil han/hun modtage et brev fra RKI, hvor det fremgår, at han er blevet registreret. Såfremt du ikke har fundament (hvilket du jo jf. ovenstående proces ikke har), vil registreringen kun være i det lukkede register. Skulle du senere få fundament, kan du ændre registreringen til at være i det åbne register. Debitor Registret blev etableret den 22. marts 2014 som et alternativ til RKI registeret. Det er gratis at indberette debitorer, men kræver altid fundament.

Skabelon til RKI varsel

Emne: RKI varsling: Undgå at blive registreret som dårlig betaler   Til:
 • <debitor fornavn efternavn / virksomhed>
 • <CVR hvis virksomhed>
 • <debitor adresse>
 • <sagsnummer>
 • <dato>
Kære <fornavn efternavn> Jeg må desværre konstatere, at mit tilgodehavende på <indsæt krav> jf. faktura <indsæt faktura> fortsat ikke er blevet betalt. Forfaldsdatoen var den <indsæt forfaldsdato>. Grundet fortsat manglende betalinger er der siden udsendelse af vores inkassobrev påløbet renter svarende til <renter>, således at din samlede gæld nu er opgjort til <saldo>. Undgå registrering i RKI Ved fortsat manglende betaling ser vi os desværre nødsaget til at registrere dig som dårlig betaler i RKI registeret. Betaling skal ske senest inden for de kommende 10 dage, dvs. før den <betalingsdato>. Det kan have store, negative økonomiske konsekvenser at blive registreret i RKI. En registrering betyder, at du noteres som dårlig betaler. Disse oplysninger er tilgængelige for bl.a. banker, kreditforeninger, offentlige myndigheder mv. efter domservelselse eller tilsvarende. Ved registrering i disse registre må du forvente, at du ikke længere er kreditværdig. Det kan betyde, at du ikke længere kan låne penge til køb af fx et hus, eller til fx køb af en mobiltelefon på afbetaling. Din saldo kan opgøres til følgende:
 • Hovedstol jf. <indsæt fakturanummer> xxx kr.
 • Rykkergebyr jf. Rentelovens § 9b 100 kr.
 • Kompensationsgebyr jf. Rentelovens §9a 310 kr.
 • Renter (8,05% for perioden xxx til xxx)   xxx kr.
 • Inkassoomkostninger xxx kr.
Total xxx kr. Beløbet bedes indbetalt på nedenstående bankkonto senest den <forfaldsdato>
 • Registreringsnummer xxx
 • Kontonummer xxx
Venligst angiv fakturanummer ved indbetalingen.   Bemærk venligst, at der fortsat tilskrives sagen renter på 8,05%, og at gældende stiger, for hver dag betaling udebliver.
 • Venlig hilsen
 • <indsæt dit navn>
 • <indsæt dit firmanavn>
 • <indsæt dit CVR nummer>
 • <indsæt din firma adresse>
 • <vedhæft faktura inklusive rykkergebyr, renter, kompensationsgebyr og inkassoomkostninger>
Du kan downloade og tilpasse skabelonen her. Husk, at du kun må benytte RKI logoet, hvis du har et samarbejde med Experian, og at det samme gælder denne varsling. Relaterede artikler:  Relaterede artikler om renter og rykkerprocessen: 

0 Comments

Leave a Reply

Se flere artikler

Styrk din omsætning i byggebranchen

Læs mere

Sådan undgår du de 4 hyppigste regnskabsfejl

Læs mere