(function(a,l,b,c,r,s){ _nQc=c,r=a.createElement(l),s=a.getElementsByTagName(l)[0]; r.async=1; r.src=l.src=("https:"==a.location.protocol?"https://":"http://")+b; s.parentNode.insertBefore(r,s);}) (document,"script","serve.albacross.com/track.js","89684244");

Sådan undgår du de 4 hyppigste regnskabsfejl

Der er mange forskellige felter inden for bogholderi - og de læres ikke på en enkelt dag. Hele bogholder- og revisorverdenen er en kompleks størrelse, hvorfor der også ofte opstår gængse fejl og problemer. Men frygt ej, det kan selvfølgelig løses. I dette indlæg vil jeg guide dig igennem de hyppigste problemer og give dig en løsning på dem, så du kan blive en endnu bedre bogholder eller revisor! 

1. Hold styr på papirarbejdet
Det kan være svært og uoverskueligt at holde orden i fakturaer og andre dokumenter, og derfor er det en god idé at finde en rutine. Der er flere ting, du kan gøre for at gøre det nemmere for dig selv:

 • Digitaliser dokumenterne. Der findes en del gode apps til dette, som scanner dine dokumenter præcis som en printer, bare nemmere. Prøv at tjekke Bilagscan ud.
 • Gem de vigtige dokumenter i skyen - på den måde sikrer du dig, at de ikke bliver væk. Også til dette punkt findes der programmer til præcis dette problem. Prøv for eksempel Dokview eller QuickBooks.  
 • Sørg for, at alle dokumenterne er up to date. Gør det til en vane, at du regelmæssigt tjekker op på dokumenterne og sikrer dig, at informationerne stadig er korrekte.

2. Medregn altid skatter og moms
En af de største og hyppigste fejl inden for bogholderi er, at man glemmer at medregne skatter og moms i sine udgifter.
Men det er der selvfølgelig nogle løsninger på:

 • Sørg for at registrere alle transaktioner. Bogholdere skal have dokumentation på alle fakturaer uanset beløbet. 
 • Sæt dig ned og gør status en gang om året. Find ud af, hvor meget du skal betale i (selskabs)skat og moms.
 • Lav en separat opsparing til skatter og moms. På den måde har du et konstant sikkerhedsnet, når du skal betale. 

3. Sørg for, at du har en god og stærk balance
En god og stærk balance gør din virksomhed profitabel. Derudover er din balance med til at give dig et overskueligt overblik over dine nuværende omsætningsaktiver, gæld og egenkapital i din virksomhed. Såfremt dine passiver opvejer dine aktiver, har du ikke nok arbejdskapital til at fortsætte med at drive din virksomhed.

Det er der heldigvis råd for, – jeg har samlet to af de vigtigste:

 • Hold din indkomst høj og dine passiver lave. Sørg for, at din salgspipeline ser sund ud, at din omsætning er så høj som muligt, og at du betaler din(e) gæld og regninger til tiden.
 • Undgå at tage penge ud af din virksomhed. Dit overskud skal blive i virksomheden og bruges til at styrke virksomhedens vækst.

4. Hold styr på dit cash flow
Et godt cash flow er livsnødvendigt, hvis du ønsker at sikre en god økonomisk vækst for din virksomhed. Derfor er det vigtigt, at du praktiserer følgende punkter.

 • Vær rettidig med dine faktureringer og send fakturaerne til kunder så tidligt som muligt. Så er du mere sikker på, at betalingen kommer i ordentlig tid.
 • Sikr dig, at du får betalingen i ordentlig tid. Det kan du gøre ved at gøre det lettere for dine kunder at betale dig, fx ved hjælp af MobilePay eller Nets.
 • Hold styr på dine udgifter. Så længe du holder dine cash outflows lave, er dit cash flow positivt, og derfor er det vigtigt, at du holder øje med dine omkostninger og sigter efter at reducere dem, hvor end det er muligt.

Tjek, hvordan vi gør hele faktureringsprocessen nemmere for dig her. Du kan også downloade en af vores gratis guides til god rykkerprocedure og inkasso her.


0 Comments

Leave a Reply

Se flere artikler

Styrk din omsætning i byggebranchen

Læs mere

Sådan undgår du de 4 hyppigste regnskabsfejl

Læs mere