Maximillian Frimmer
Maximillian Frimmer
Rykkerskabelon: Den første venlige påmindelse til debitor

Rykkerskabelon: Den første venlige påmindelse til debitor

Forneden finder du den rykkerskabelon, som jeg selv har haft mest succes med.

Teksten er relativt formel og kan både benyttes til forbrugere og virksomheder. Hvis dine kunder er private (eller du har en relation til kunden), kan du med fordel gøre teksten lidt mere uformel. Det er altid en god ide at personalisere dit indhold:

Emne: Påmindelse om manglende betaling

Kære <indsæt kundens navn>

Min bogholder har netop informeret mig om, at vi ikke har modtaget betaling for vores faktura <indsæt fakturanr.>, som forfaldt den <indsæt forfaldsdato>.

Jeg vil blot sikre mig, at du har modtaget vores faktura, som du finder vedhæftet denne mail.

Jeg imødeser din indbetaling af <fakturabeløb> hurtigst muligt. Beløbet kan overføres til <indsæt konto + reg> eller betales online her <indsæt link til online betaling>.

Har du spørgsmål til fremsendte faktura, så kontakt mig venligst hurtigst muligt. Skulle din indbetaling have krydset denne e-mail, beklager jeg besværet.

Med venlig hilsen

<indsæt din signatur>

Øvrig inspiration om rykkerskabeloner

Google er din ven, når det handler om at finde inspiration til at skrive rykkermeddelelser.

En oversigt over vores anbefalede rykkerproces finder du forneden:

Hvis dine venlige opfølgninger ikke har ført til en betaling eller afdragsordning fra din kunde, bør du ikke tøve med at sende en rykker med et rykkergebyr på 100 kr.

Selvom det måske virker en smule hårdt, vil jeg klart anbefale, at du allerede 5 dage efter forfald går fra den meget uformelle opfølgning til en egentlig inddrivelse. Husk, at sandsynligheden for at modtage betaling allerede er faldet med 5%, og at hver dag, du tøver, både koster dig likviditet og mindsker sandsynligheden for at modtage betaling.